Aktiviteter

 

Stena Senior Club.

Känner ni någon som går i pension från Stena Line, land eller sjöanställda, informera om att vi finns till, kontakta i så fall Karl-Erik (kassör) tel. 0322-72177 Tack!

Våren 2018.

Alla aktiviteter, se nedan. Rulla på.

  • 2018-03-15 Bowling.
  • 2018-04-18 Lunch Marieholm.
  • 2018-05-14-22 Resa till Bodensjön.
  • 2018-05-29 Vårresan Fredrikshamn.

 

Bowling

Välkommen torsdagen den 15 mars 2018  till ”STRIKE” Gamlestadsvägen 2 B27. Vi börjar med en timme bowling kl 1200 (samling 11.45) efteråt äter vi lunch Pris för allt 100 kr.

OBS ! Inbetalning skickas med Plusgiro 437864-2

(Sista bokningsdag och betaldag 5 mars) boka till Karl-Erik Nyberg tel. 0322-72177

eller Mejla till kebri@telia.com         Skriv Namn och Bowling på talongen 

 

Lunchträff ombord på S/S Marieholm

Ni är välkommen ombord onsdagen den 18 april Kl. 13.30

Salladsbuffé, varmrätt, ett glas vin eller starköl, kaffe o kaka.

100 kr pr. person för medlem och en vän, Skriv namn och lunchträff på talongen.

OBS ! Inbetalning skickas med Plusgiro 437864-2

Sista bokningsdag och betaldag måndagen den 9 april. Förbeställ, fisk eller kött

Boka till Tony tel. 0768-272274 eller Mejla olov.tony@comhem.se

 

Bodensjön 14-22 maj 2018.

Det finns många sevärda turistområden i Tyskland, men frågan är om det finns tre så olika och intressanta områden som: -”Romantische Strasse” Tysklands mest välkända och omtyckta turistväg som kantas av små medeltida städer med korsvirkes-hus och underbar natur, -”Bodensjön”, den glittrande sjön där Tyskland, Österrike och Schweiz möts och är omgiven av snötäckta alptoppar, runt sjön ligger frukt- och vinodlingar samt ett milt klimat som ger en härlig medelhavskänsla, -”Rhendalen”.

där vinfälten klättrar utefter de branta sluttningarna med riddarborgar på toppen som taget ur en medeltida riddarsaga, alla tre kommer vi i kontakt med på denna resa. Naturligtvis besöker vi Lennart Bernadottes vitt berömda Mainau, festspelsstaden Breganz och provar vin i Rüdesheim.

Välkomna att följa med.

Dag 1 - Måndag 14/5

Samling 15.00 vid Stena-terminalen, där väntar Lilla Edets Buss så att Ni kan lämna det bagage Ni inte behöver ombord på båten.18.00 äter vi Stenas goda buffé, inkl. öl, vin, vatten och kaffe i fartygets eleganta matsal. Båten avgår 18.45 till Kiel och vi har alla insides 2-bäddshytter (våningssängar) med dusch/wc, tillägg för andra kategorier. Efter buffén väntar nöjen, shopping och kanske ett besök i baren -allt efter eget önskemål.

Dag 2 – Tisdag 15/5

Frukostbuffé och sedan ankomst till Kiel 09.15 och vi rullar söderut. Passerar Hamburg, åker genom Lüneburgerheden, förbi Hannover och Kassel. Uppehåll för lunch på lämplig plats. Vid Bad Hersfeld tar vi av mot ”Barockstaden” Fulda som är gräns mellan norra och södra Tyskland, här kommer vi in i Frankenland. Framåt kvällen är vi i Bayern och framme i den kända kurorten Bad Kissingen. Här bor vi en natt på eleganta Hotel Sonnenhügel, där Ni kan bada bastu och simma i poolen, som är belägen både inomhus och utomhus, före middagen om Ni önskar.

Dag 3 – Onsdag 16/5

Lämnar Bad Kissingen och beger oss vidare söderut. Kör förbi Würzburg och åker in på ”Romantische Strasse” och kommer snart till den historiska staden Rothenburg ob der Taube, en av Tysklands mest romantiska städer, här stannar vi ett par timmar. Ser Gamla stan som med sina medeltida hus, torg, gränder, torn, brunnar, portar, magasin och vin-stugor får oss att tro att tiden stått stilla. Vid Marktplatz ser vi det vackra Rådhuset från 1573, St. Jacobs Kirche med ”Heliga Blodets altare” och handlar i julbutiken Käthe Wohl-fart. Fortsätter sedan på ”Romantische Strasse” och passerar Ulm vid Donau vars Stadskyrka, Ulmer Münster har det högsta kyrktornet i världen med sina 161,5 meter. Lite kuriosa är också att Albert Einstein är född i staden. Vidare förbi Memmingen till huvud-målet för vår resa, Bodensjön, Centraleuropas tredje största sjö, har 11 öar varav de tre största, Mainau, klosterön Reichenau och Lindau alla är tyska. Den gränsar till Österrike, Tyskland, Schweiz, har en yta på 539 km2 och med största djup 252 m. Vi bor i Bregenz som är huvudstad i det österrikiska landskapet Vorarlberg, med ca. 389 000 inv. på 4- stjärniga Hotel Mercure City nära sjön. Här stannar vi i 4 nätter och staden är en utmärkt startpunkt för våra intressanta utflykter. Efter incheckningen äter vi middag på hotellet.

Dag 4 – Torsdag 17/5

Hela dagen är fri för egna strövtåg och aktiviteter. Frukost och middag på hotellet. Bregenz är känd för sitt stora kulturella utbud, den är en stor festspelsstad för opera och operetter. Varje sommar anordnas musikfestivalen Bregenzer Festspiele vid Bodensjöns strand. Själva scenen byggs över vattnet, olika för olika uppsättningar, medan publiken sitter i en öppen läktare med plats för 4 000 åskådare över stranden. Intressant är även att ta lin-banan upp till Pfänder vars topp ligger 1 064 m.ö.h. med en fantastisk utsikt. Ni kan vandra runt i Gamla stan och shoppa, ta ett bad eller kanske pröva lyckan i Casinot.

Dag 5 – Fredag 18/5

Direkt efter frukost gör vi en tur runt Bodensjön, åker in i Schweiz vid Rorschach och åker utmed sjön med sina fina badstränder och med en lång kust, 16 mil i Tyskland, 6,9 i Schweiz och 2,9 i Österrike. Efter att ha passerat Arbon kommer vi till den tyska staden Konstanz med 86 000 inv. Konstanz och den schweiziska staden Kreuzlingen bildar en sammanhängande stadsbebyggelse med strax över 100 000 inv. riksgränsen går, där städerna möts, rakt igenom bebyggelsen. Eftersom Konstanz skonades från världskrigens bombningar finns många vackra och historiska byggnader kvar. Fortsätter till resans största upplevelse, besöket på Lennart Bernadottes berömda Mainau. På 45 ha. har familjen Bernadotte skapat en trädgård utöver det vanliga. Blomsäsongen börjar på våren med en orkidévisning i Palm Huset och en miljon tulpaner som blommar från mars till maj. Rhododendronen följer tulpanerna, och från juni till oktober finns här 350 000 sommar-blommor. Andra attraktioner som finns är bland annat en rosenträdgård och exotiska växter som bananer, citroner, apelsiner, palmer, bougainvillea och fuchsias. Många av trädgårdens buskar klipps i fantasifulla former såsom kaniner, påfåglar, ankor, tomtar m.m. Här finns även Tysklands största fjärilshus. Hit kommer varje år 2 milj. besökare och är det svenskaste man kan finna söder om Ystad. Vi stannar här ca. 3–4 timmar så Ni hinner se er omkring och ev. äta lunch på ”Schwedenschenke”, en trevlig restaurang och café. Vi fortsätter vår resa runt Bodensjön och passerar Überlingen och Friedrichshafen där luft-skeppet Hindenburg byggdes och stannar i Lindau som är en av de vackraste platserna vid Bodensjön, detta var August Strindbergs favoritplats och här skrev han boken ”Hemsöborna”. Åter hem till Bregenz och vårt hotell för lite avkoppling före middagen.

Dag 6 - Lördag 19/5

Idag gör vi en utflykt upp i Bregenzerwald, först till Feldkirch, en charmerande medeltida marknadsstad med kullerstensgator och arkader. Sedan till Furstendömet Liechtenstein som är omgiven av branta klippor på östra sidan och floden Rhen på västra. Gör ett besök i huvudstaden Vaduz, där vi stannar en stund för att gå runt i staden, kanske träffar vi på fursten innan vi åker hem till Bregenz. Middag med festlig avslutning på hotellet.

Dag 7 – Söndag 20/5

Dags att ta farväl av Bodensjön och vi åker mot norr, följer den vackra vägen utefter sjön till Stockach och sedan ut på motorvägen mot Rüdesheim. Kör förbi Pforzheim, åker på den tyska vinvägen förbi Tysklands största vinodlingsstad, Neustadt an der Weinstrasse,

i området här finns det 12 milj. vinstockar. Närmar oss floden Rhen som vi följer fram till Rüdesheim, ”Rhenvinets huvudstad”. Här bor vi en natt på det charmiga Hotel Lindenwirt som ligger vid den stora nöjesgatan Drosselgasse, där vinstugorna ligger sida vid sida och från alla hörs musik, sång och glada skratt. Staden besöks varje år av ca. 3 miljoner resenärer. Kanske hinner vi med en promenad bland gränderna innan vi äter middag på ”Drosselmüllerkeller” med musik, sång och dans. Kvällen avslutar vi med en äkta ”Rüdesheimer Kaffee”.

Dag 8 – Måndag 21/5

Efter tidig frukost rullar vi mot Frankfurt, från bussfönstret skymtar vi städerna Wiesbaden och Mainz och en av Europas största flygplatser, Frankfurt Flughafen. Resan går snabbt förbi Kassel, Hannover och Hamburg upp till Kiel. Har vi tur med trafiken kanske vi hinner med ett besök på ”Citty Markt”. Stena Line avgår 18.45 och vi har hytter av samma standard som på utresan.

Dag 9 – Tisdag 22/5

Åter i Göteborg 09.15 men före ankomsten till Göteborg äter vi frukost ombord.

OBS! Glöm ej passet.

Pris p/p i dubbelrum/hytt           8 500: -    

Tillägg enkelrum                        1 860: -

Tillägg annan hyttkategori:       Tala med Anna Lena

Ingår:                                          Buss och båtresor enligt program                                                      2 övernattningar på Stena med 1 middag och 2 frukost
                                 6 övernattningar på hotell inkl. frukost och middag                                            Entré till Mainau

                                                    Utflykt till Liechtenstein              

                                  Reseledare, betjäningsavgifter

Vägavgifter, vägskatter

Lite överraskningar

Ingår ej:                                    Middagsdryck

Anmälan till:                              Anna Lena Myhr senast 6/4. tel: 0300-108 10.

                                                 Först till kvarn gäller. Begränsat antal platser.

                                                 Punkt. Så boka i tid.

Anmälningsavgift:                     1 000: - per person inbetalas i samband med bokning till:

                                                    Plusgirokonto 437 864 – 2

Slutbetalning för resan:             Inbetalas absolut senast 6/4 -18 till Plusgiro som ovan.

                                                    Märk inbetalningarna med namn och Bodensjön

Välkomna till årets Långresa Stena Seniorer.

 

Vårresan till Fredrikshamn

Boka till Anna-Lena Tel. 0300-10810

eller till Olle, endast pr. mejl [javascript protected email address]

Avgång tisdagen den 29 maj kl. 09.00

Samling på Stena Danmarksterminalen kl. 08.00

Resan, brunch på utresan och varmrätts - buffé på hemresan.

Pris 100 Kr. Skriv namn och Fredrikshamn på talongen

OBS ! Inbetalning skickas med Plusgiro 437864-2

Sista bokningsdag och betaldag måndagen den 11 maj