Aktiviteter

 

Stena Senior Club.

Känner ni någon som går i pension från Stena Line, land eller sjöanställda, informera om att vi finns till, kontakta i så fall Karl-Erik (kassör) tel. 0322-72177 Tack!

Har Ni förslag på resor, aktiviteter osv. Maila till styrelsen. Mailadresser hittar Ni under flik styrelse

Våren 2019.

Mer info se nedan. Scrolla på.

  • 2019-04-09 Marieholmslunch.
  • 2019-05-02 Resa till Goslar.
  • 2019-05-28 Fredrikshamnsresa. 
  • 2019-10-23 Marieholmslunch
  • 2019-11-26 Fredrikshamnsresa.
  • 2019-12-08 Lübecksresa

 

Lunchträff ombord på S/S Marieholm


Ni är välkommen ombord tisdagen den 9 april Kl. 13.30
Salladsbuffé, varmrätt, vin eller öl, kaffe o kaka.
100 kr pr. person för medlem och en vän, Skriv lunchträff och namn på talongen
Sista bokningsdag och betaldag tisdagen den 2 april Förbeställ, fisk eller kött
Boka till Tony tel. 0768-272274 eller Mejla olov.tony@comhem.se

 

Semesterparadiset Harz med staden Goslar


2/5 – 7/5 6 dagar
På vår resa får Du uppleva mycket bl.a. Harz med sina glittrande vattenfall och kristallklara sjöar – ett riktigt semesterparadis och tillika ett alplandskap i miniatyr. Vi bor i den urgamla kejsarstaden Goslar på det fina 4-stjärniga hotellet Niedersächsischer Hof i centrum. Vi åker på intressanta vägar som ”Alte Salzstrasse”, genom Lüneburger Heide och besöker Lüneburg på vår resa.


Dag 1. 2/5
Samling vid Stenas Tysklandsterminal 16.00 där vi lastar ombord vårt bagage på bussen. Färjan till Kiel avgår 18.45 och vi har alla insides dubbelhytter (över- och underbäddar) med dusch och wc (önskas annan kategori så tala med Anna Lena). Resan startar med att vi äter Stenas berömda buffé inkl. öl, vin, vatten. Därefter kan vi roa oss i baren och shoppa i fartygets shoppingcenter.

Dag 2. 3/5
Stor frukostbuffé ombord och startar sedan resan mot Harz. Vi kör genom ”Holsteinische Schweiz” via Plön mot kusten. Passerar Lübeck och kommer in på ”Alte Salzstrasse”, kör förbi Ratzeburger See, Mölln, Schwarzenbek och genom den mångbesjungna ”Lüneburger Heide”. I den idylliska huvudstaden Lüneburg stannar vi vid Marktplatz och beundrar det ståtliga stadshuset, Dianabrunnen och vandrar runt i ”gamla stan”, här kan Ni äta lunch och dricka kaffe. Resan fortsätter genom Braunschweig och Salzgitter in i hjärtat av Harz och till staden Goslar som ligger i Harz historiska centrum och har 55.000 inv. Staden är rik på vackra byggnader och sevärdheter, en gång var gruvorna här rika på silver och skattkistorna i staden fyllda av guld och ädelstenar. Här skall vi bo 3 nätter på 4-stjärniga Hotel Niedersächsischer Hof, ett mycket fint hotell med 63 rum, restaurang och bar. Första kvällen äter vi middag i hotellets eleganta matsal.


Dag3. 4/5
Vi äter en god frukost på hotellet och ägnar dagen att bese semesterparadiset Harz. I Harz finns 300 mils vandringsleder, 14 kurorter och möjlighet att fiska på 3.500 olika platser. Detta kan vi prova på nästa dag då vi är lediga. Vi åker först upp med vår buss till Harz högst belägna ort St. Andreasberg. På vackra vägar fortsätter vi genom Herzberg till korsvirkesstaden Osterode. I Clausthal- Zellerfeld finns Tysklands största träkyrka som vi besöker. På en lämplig plats stannar vi och äter gemensam lunch. Vi fortsätter till Oker och beundrar det fina vattenfallet och genom Altenau upp till Torfhaus. Här beundrar vi Harz högsta berg, det sägenomspunna Brocken (1.142 m.ö. havet) som ligger i det forna DDR. Efter en innehållsrik dag åker vi hem till hotellet för lite avkoppling före middagen i restaurangen.


Dag 4. 5/5
Vi äter frukost på vårt hotell sedan är det fritt för egna aktiviteter och i Goslar är alla sevärdheter samlade på ett område av 1.000 m2 bl.a. Tysklands äldsta ålderdomshem från 1254, kyrkan vid torget med glasmålningar från 1260 och mycket mera. Det finns många trevliga restauranger i Goslar så Ni får själva finna en fin plats för dagens middag.


Dag 5. 6/5
Efter frukost lämnar vi Goslar och åker mot norr och fortsätter på motorvägen förbi Hannover upp till Hamburg och till ”Citty Park” det stora shoppingcentret där det finns allt att handla. Vi har hytter av samma standard som på utresan. Ombord kan Ni shoppa vidare, äta i restaurangen eller cafeterian och roa Er i baren.


Dag 6. 7/5
Stor frukost ombord före ankomsten till Göteborg kl. 09.15.


Ingår: Buss och båtresor enligt program.
Del i insides 2-bäddshytt (våningssängar) med dusch och wc.
inkl. 1middag och 2 frukost på Stena Line.
2 övernattningar på hotell i Goslar inkl. frukost och middag.
1 -”- -”- -”- inkl. frukost.
Speciallunch på utflykten i Harz.
Reseledare, betjäningsavgifter.
Någon överraskning, eller 2.
Pris: Per person i dubbelhytt/rum 5.250:-
Tillägg enkelrum 260:-
Anmälningsavgift per person 500:-
Anmälan: Till Anna-Lena Myhr på tel: 0300 - 108 10
Anmälningsavgift insättes i samband med anmälan till
PG 43 78 64 – 2, Stena Seniorer.

Resterande belopp för resan insättes senast den 1/4 till samma konto.
Välkomna att följa med på resan till Harz.
Stena Seniorer
Styrelsen
OBS! Glöm inte passet och EU-sjukförsäkringskortet.

 

Vårresan till Fredrikshamn


Boka till Anna-Lena Tel. 0300-10810
Eller till Lena endast pr. mail  lena.r.dahlgren@gmail.com

Avgång tisdagen den 28 maj kl. 09.00
Samling på Stena Danmarksterminalen kl. 08.00
Resan, brunch på utresan och varmrätts - buffé på hemresan
Bokningspris 100 Kr. Skriv F-hamn och namn på talongen
Sista bokningsdag och betaldag tisdagen den 23 april

 

OBS ! Alla inbetalningar skickas med Plusgiro 437864-2
OBS! Glöm inte att uppge ert namn på inbetalningstalongen.