Aktiviteter

 

Stena Senior Club.

Känner ni någon som går i pension från Stena Line, land eller sjöanställda, informera om att vi finns till, kontakta i så fall Karl-Erik (kassör) tel. 0322-72177 Tack!

Har Ni förslag på resor, aktiviteter osv. Maila till styrelsen. Mailadresser hittar Ni under flik styrelse.

Hösten 2018.

Alla aktiviteter, se nedan. Rulla på.

  • 2018-09-20-22 Resa Oslo, Köpenenhamn, med DFDS. Se nedan.
  • 2018-11-14 Marieholm lunch. Mer info senare
  • 2018-11-27 Fredrikshamnsresa. Mer info senare.
  • 2018-12-05 Årsmöte Marieholm. Mer info senare.
  • 2018-12-09-13. Hildesheimresa. 4 nätter. Se nedan.

-----------------------------------------------------------------

Oslo-Köpenhamnsresa.

Besök ”herlige” Oslo, ”dejlige” Köpenhamn och ”gemytliga” Malmö på samma resa. Här upplever Ni mycket på 3 dagar. Buss till Oslo – båt till Köpenhamn, buss över Öresundsbron till Malmö.

Välkomna att följa med.

OBS !! Medtag gärna egna överraskningar. OBS!! Så klarar ni några timmar med bussen till Oslo, och Hallandskusten på hemresan.

Hur att hitta bussen på Kruthusgatan.

- Kommer ni från centralen. Gå igenom hela Nils Ericssonterminalen. Gå ut genom porten i norra ändan. Titta till höger. Ni ser Skansen Lejonet och en skylt som det står Gate 43 på. Gå till 43:an, fortsätt sedan till 44:an. Framme. OBS gate är en vanlig hållplats !!!

- Bil: Sätt GPS en på Kruthusgatan, så ser Ni samma sak.

Skål på Er och glöm ej ta med Egna överraskningar. Är ju inget inhandlat denna gång av naturliga sjä

Dag 1 - 20/9

Start från Göteborg, Kruthusgatan, Klockan 08:00

(bakom gamla "Nisseplatsen"), genom Bohuslän (någonstans bjuds det busskaffe med fralla) via Svinesund till Oslo där vi gör en liten rundtur till Holmenkollen, nye Operahuset och paradgatan ”Karl-Johan”, innan DFDS`s eleganta fartyg kl.16.30 avgår mot Köpenhamn. Ombord har vi fina insides dubbelhytter med dusch och toalett. När fartyget sakta börjar färden ut genom den vackra Oslofjorden äter vi en härlig middagsbuffé med stor variation av rätter. Här hittar Ni fisk, skaldjur, kött, sallader, ostar och olika efterrätter, ett glas vin/öl/vatten ingår. Efter middagen bjuder båtens liveband upp till dans för dem som så önskar, annars kan Ni handla taxfree i fartygets butiker eller gå till någon av barerna och avnjuta en god drink.

 

Dag 2 –21/9

Efter en natt till havs har vi kommit till Öresund som vi stilla kryssar igenom medan vi njuter av den stora frukostbuffén innan ankomsten till Köpenhamn kl. 09.45. I ”Dronningens by” finns mycket att se och uppleva så vi inleder dagen med en liten rundtur med bussen och besöker bl.a Nyhavn, Rådhusplatsen och Vesterbrogade. Efteråt får Ni tid för shopping på Ströget, Europas längsta gågata, 3,2 km lång, med massor av butiker, caféer och stora varuhus såsom ”Magasin du Nord, Illum och Fötex”. Här kan man även äta lunch bl.a finns det goda ”smörrebröd” och kötträtter. Kl. 16.00 samlas vi på ett av Köpenhamns bästa och äldsta värtshus, ”Jernbanecafeen”. Där bjuder vår bartender Olle på öl och vin samt en spännande miljö. Därefter lämnar vi Köpenhamn för att via Kastrup och Öresundsbron åka till Sveriges tredje största stad Malmö. Här bor vi en natt på trivsamma Scandic Hotel City. På kvällen går vi bl.a till ”Gamla stan” och Stortorget, äter, dricker och roar oss. (mat och dryck ingår ej.)

 

Dag 3 –22/9

Vi äter frukost och åker sedan norrut, passerar Helsingborg, Ängelholm, Hallandsåsen och kommer snart till Kvibille Gästgivargård där vi äter lunch som inkl. dryck och kaffe. I deras nya butik kan Ni köpa fin ost från Kvibille Mejeri till förmånliga priser. Vi fortsätter sedan mot Göteborg som vi beräknas ankomma till vid 17-tiden.

 

Pris p/p i dubbelrum/hytt: 1 995;-

Tillägg enkelrum/hytt: 545;-

Ingår: Buss och båtresor enligt program

 

1 övernattning på färjan med middagsbuffé inkl.1 glas vin/öl/vatten, frukost

1 övernattning på hotell i Malmö med frukost.
Busskaffe och fralla dag 1

Lunch på Kvibille Gästgivargård inkl. dryck och kaffe

Reseledare, betjäningsavgifter

Vägavgifter, vägskatter

Lite överraskningar

 

Ingår ej: Middag dag 2

 

Sista boknings- och betalningsdag: 18/8–18

 

Anmälan görs till: Anna-Lena Myhr Tel: 0300-108 10

 


Hildesheimsresa.

För att uppleva julstämning på flera platser i Tyskland åker vi först till Celle där vi stannar några timmar. Sedan fortsätter vi till vårt huvudmål Hildesheim, 3 mil söderut från Hannover, som har 103.000 invånare. Här stannar vi två nätter och bor i centrum samt upplever den fantastiska julmarknaden. På hemresan upplever vi Kiel och ”Citti-Markt” för extra julshopping innan hemresan med ”julbåten” Stena.

 

Dag 1 - 9/12

Samling kl. 15.00 på Stenas Tysklandsterminal där vi lastar ombord vårt bagage på bussen. Färjan till Kiel avgår kl. 17.45 och alla har insides dubbelhytter (över och underbäddar) med dusch och wc, tillägg för andra hyttkategorier. Resan startar med att vi njuter av Stenas stora julbord, inkl. dryck. Sedan blir det shopping och dans innan vi går till våra hytter.

 

Dag 2 –10/12

Vi startar med Stenas berömda frukost innan vi går ner till vår buss för att resa mot nya juläventyr och åker först mot Hamburg. Vidare genom Lüneburgerheden, förbi Soltau och till Celle med sina sagolika korsvirkeshus, det är få städer i Tyskland som liknar denna stad. Här stannar vi några timmar för att uppleva en fantastisk julstämning, äta lunch eller dricka kaffe innan vi fortsätter. Via Hannover kommer vi till Hildesheim (8 mil) och vårt 4-stjärniga Hotel Ibis Styles som ligger mitt i den vackra stadskärnan med alla vackra korsvirkeshus, här stannar vi två nätter. Hotellet är mycket bra med fina rum och med sitt centrala läge intill gågatorna, är det svårt att finna bättre läge. Hildesheims julmarknad vid det historiska torget och ”Knochenhaueramtshaus”,byggt 1529 som sägs vara det vackraste korsvirkeshuset i världen, anses vara en av Tysklands bästa marknader. Första kvällen äter vi middag på en trevlig restaurang.

 

Dag 3 –11/12

Frukost på hotellet och hela dagen fri för julshopping och egna aktiviteter. På julmarknaden är de små bodarna utformade efter stadens korsvirkeshus och de säljer allt som hör julen till. Det spelas högstämd julmusik och luften är fyll av doften från Glühwein, Jägertee, pepparkakor, brända mandlar och annat gott som lockar smaklökarna. Det finns två mycket sevärda kyrkor, Hildesheimer Dom och St. Michaelis kyrkan, båda är med på UNESCO´s världsarvslista och i juleskrud är de ännu pampigare än vanligt, det finns även ett stort shoppingcenter som är väl värt ett besök.

 

Dag 4 –12/12

Vi äter en god frukost på hotellet och sedan åker vi norrut. I Kiel kan vi se lite på julmarknaden och sedan ägna mycket tid på det stora shoppingcentret och ”Citty Markt”, här finns allt. Vi har samma typ av hytter som på utresan. Sedan har ni tid att äta i restaurangen eller cafeterian, roa er i baren och handla julklappar.

 

Dag 5 –13/12

Åter i Göteborg 09.15 men före ankomsten äter vi frukost ombord.

 

Pris p/p i dubbelrum/hytt: 2 995;-

Tillägg enkelrum 590;-

Annan hyttkategori; Tala med Anna-Lena

Ingår: Buss och båtresor enligt program

2 övernattn. på färjan, julbord inkl. dryck och 2 frukost 2 övernattn. på hotell med frukost.
1 middag på restaurang i Hildesheim

Reseledare, betjäningsavgifter

Vägavgifter, vägskatter

Lite överraskningar

 

Sista boknings- och betalningsdag: 6/11-18

Anmälan till: Anna-Lena Myhr Tel: 0300-108 10